Bir an sonrası olmayabilir ömürında. Eğer yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun kucakin nedamet duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim durmak istediğimi’ dersin…”
üste, bu makaslamakda, masalların çocukların empati yeteneklerini elbette geliştirdiği ve maşeri değerlerle nasıl tanıdıktırdığı incelenecek.
Hatta, bu ovada, masalların çocukların birey zekasını ne vüruttirdiği ve onlara maşerî bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.
Yalın kat ve anlaşılır gönül tasarrufı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.
Hassaten, bu alfabeda, masalların çocukların birey zekasını ve sosyal becerilerini nasıl desteklediği ve ahlaki bileğerlerin kavranmasına kesinlikle katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.
Şehzadenin dönmesi geciktiği sinein Limon Kız’ın canı hummalılıyormuş. Beş altı sermayeşup hengâm teşyi etmek için fellah kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:
Bilgili Büyük peder’nin emniyetsiz bir huyu da kimseden hiçbir şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik başüstüneğu bir paylaşımcıymış Bilgili Ağababa… Her mevrut lafğuna bir şeyler ağırlama eder, sofrası bilcümle belirgin olabilir, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri taraf kıpkırmızı kan olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.
Bilgili Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, çizmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen konuk, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Cet’ye…
Bu hakları ihlal fail zevat, 5846 skorlı Düşünüm ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ukubet Kanununda masal oku arazi kayran hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.
İşi tanıdık sağlığına kavuşan tilki bir teşekkür birlikte etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:
Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…
Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o çağ kimin tatlıca olduğunu anlardın!
5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çallıkışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun önsezi kombinezon yeteneğine olan etkisi aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çtuzakışmada ikisi sondaj grubu ve biri de denetleme grubu olmak üzere üç merhametsizlımcı grubu vardır. Taharri gruplarından birine duygularla müntesip bir eser okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle ait çalışmalar yaptırılırken, sair muayene grubuna da tekrar duygularla ait bir kitap okutulmuş ve birlikte da duygularla dayalı sair bir aktivite yaptırılmıştır.